Fostertravel.pl

All Inclusive Pattaya

Transport / Kierunek
Pattaya
Miasto wyjazdu
Dowolne miasto wyjazdu
Wyjazd od - powrót do
28.04.2024 - bez terminu
Liczba osób
2 dorosłych
Cena
Wyżywienie [1]
6 - 28 dni
Standard hotelu
Ocena hotelu
Odległości
Udogodnienia
Linie lotnicze

Znaleziono 43 wycieczki

  • Samolotem

Wybierz...
Dobry4.8
Polecamy
4.8
Dobry
85% osób poleca
Pattaya (Tajlandia)
01.06 - 07.06.2024 (6 nocy)
dojazd we własnym zakresie, Warszawa (+ 5 inne)
wyżywienie: śniadania
ok. 150m od plaży, basen, siłownia
Prima Holiday
od 989 /os.
za 2 osoby - od 1 978 zł
Dobry4.9
4.9
Dobry
89% osób poleca
Pattaya (Tajlandia)
25.08 - 31.08.2024 (6 nocy)
dojazd we własnym zakresie, Wrocław (+ 5 inne)
wyżywienie: śniadania
ok. 150m od plaży, wifi, basen
Prima Holiday
od 1 219 /os.
za 2 osoby - od 2 438 zł
Dobry4.6
4.6
Dobry
72% osób poleca
Pattaya (Tajlandia)
06.05 - 12.05.2024 (6 nocy)
dojazd we własnym zakresie, Wrocław (+ 5 inne)
wyżywienie: śniadania
ok. 300m od plaży
Prima Holiday
od 1 279 /os.
za 2 osoby - od 2 558 zł

Smaki all inclusive i aromaty tajskiej kuchni w Pattayi

Bogactwo smaków i aromatów kuchni tajskiej niejednego turystę może przyprawić o zawrót głowy. Różnorodna tradycja kulinarna, stanowiąca połączenie tradycji lokalnych, chińskich i indyjskich, to jedna z największych atrakcji Tajlandii, do której opisu można z pełnym przekonaniem użyć powiedzenia „przez żołądek do serca". Osobom, które nie miały jeszcze styczności ze specjałami kuchni tajskiej, warto jest polecić wczasy All inclusive w Pattayi. Formuła All inclusive pozwala bowiem turystom zapoznać się z nowymi składnikami i potrawami bez potrzeby wydawania pieniędzy na mieście, a Pattaya to prawdziwe zagłębie turystyczne Tajlandii, w którym nie brak jest hoteli All inclusive i w którym, po zasmakowaniu w kuchni tajskiej, można w lokalnych tawernach pogłębiać wiedzę dotyczącą tajskiej sztuki kulinarnej.

Bardzo dobry5.0
5.0
Bardzo dobry
95% osób poleca
Pattaya (Tajlandia)
12.08 - 18.08.2024 (6 nocy)
dojazd we własnym zakresie, Kraków (+ 4 inne)
wyżywienie: śniadania
ok. 150m od plaży, wifi, basen
Prima Holiday
od 1 359 /os.
za 2 osoby - od 2 718 zł
Bardzo dobry5.1
Hit oferta
5.1
Bardzo dobry
92% osób poleca
Pattaya (Tajlandia)
Hotel w TOP10 w Pattaya
05.08 - 11.08.2024 (6 nocy)
dojazd we własnym zakresie, Warszawa (+ 7 inne)
wyżywienie: śniadania
ok. 150m od plaży
Prima Holiday
od 1 519 /os.
za 2 osoby - od 3 038 zł
Znakomity5.5
5.5
Znakomity
93% osób poleca
Pattaya (Tajlandia)
Hotel w TOP10 w Pattaya
30.07 - 06.08.2024 (7 nocy)
dojazd we własnym zakresie, Kraków (+ 6 inne)
wyżywienie: śniadania
ok. 50m od plaży, basen, siłownia
Prima Holiday
od 1 979 /os.
za 2 osoby - od 3 958 zł
Bardzo dobry5.0
Polecamy
5.0
Bardzo dobry
86% osób poleca
Pattaya (Tajlandia)
03.10 - 10.10.2024 (5 nocy)
wylot z: Kraków, Wrocław (+ 5 inne)
wyżywienie: śniadania
ok. 500m od plaży, wifi, basen
Coral Travel
od 4 481 /os.
za 2 osoby - od 8 961 zł
Dobry4.8
4.8
Dobry
86% osób poleca
Pattaya (Tajlandia)
19.09 - 26.09.2024 (5 nocy)
wylot z: Kraków, Wrocław (+ 5 inne)
wyżywienie: śniadania
ok. 1150m od plaży, basen, spa
Coral Travel
od 4 486 /os.
za 2 osoby - od 8 971 zł
Średni3.4
3.4
Średni
51% osób poleca
Pattaya (Tajlandia)
19.09 - 26.09.2024 (5 nocy)
wylot z: Kraków, Wrocław (+ 5 inne)
wyżywienie: śniadania
ok. 1200m od plaży
Coral Travel
od 4 514 /os.
za 2 osoby - od 9 028 zł
Nie znalazłeś taniej oferty dla wybranych kierunków?
Nic straconego! Skontaktuj się z nami. Pomożemy!
Poniedziałek-piątek: 09:00-21:00
Sobota: 10:00-14:00
Niedziela: 12:00-20:00
Pattaya (Tajlandia)
19.09 - 26.09.2024 (5 nocy)
wylot z: Kraków, Wrocław (+ 5 inne)
wyżywienie: śniadania
ok. 150m od plaży
Coral Travel
od 4 568 /os.
za 2 osoby - od 9 136 zł
Wyświetlam 1-20 spośród 43 wyników.

Obfitość ryb, owoców morza, przypraw i ziół

Bardzo długa, bo licząca ponad 3 tys. km linia brzegowa Tajlandii, sprawia, że ryby i owoce morza to stałe pozycje w jadłospisie Tajów. Menu w hotelach All inclusive w Pattayi stanowi często odzwierciedlenie tajskiej tradycji kulinarnej, obfitującej w produkty pochodzenia morskiego. W hotelowym bufecie może się zatem pojawić m.in. zapiekanka z owoców morza ho mok talay (zapiekanka z dodatkiem czerwonej pasty curry, kapusty chińskiej i mleka kokosowego), zupa z krewetek Tom yum (zupa ugotowana na bulionie z tamaryndowca indyjskiego, galangi i liści limonki, z dodatkiem kiełków, papryczek chili i kolendry), smażone kalmary z dodatkiem czosnku pla meuk thot kratiem phrik oraz duszone kraby w sosie curry pu pat pong kari. Jeśli chodzi o tę ostatnią pozycję, to jest ona jedną z wariacji curry – a zatem jedną z odmian potraw przygotowywanych na bazie pasty curry, która stanowi mieszankę przeróżnych przypraw (do podstawowych składników tworzących pasty curry zalicza się kurkumę, trawę cytrynową, kolendrę, imbir, papryczki chili, czarną gorczycę, czarny pieprz oraz kmin rzymski). Wypoczywając w Pattayi nie sposób jest nie sposób jest nie wyczuć wszechobecnego zapachu curry, czy to w hotelowych restauracjach, czy też na lokalnych bazarach z jedzeniem. Ze znanych potraw curry w hotelowych restauracjach mogą się pojawić m.in. tzw. "muzułmańskie curry" z mięsem kaeng matsaman (potrawa stosunkowo mało pikantna, bo zawierającą dużą ilość mleczka kokosowego), curry z kurczakiem tom kha kai czy też tzw. „curry birmańskie" kaeng hang lay (potrawa o nietypowym, słodko – kwaśnym smaku).

Ekstremalne specjały poza hotelem

Hotele proponujące wczasy All Inclusive dostosowują generalnie swoje menu do upodobań kulinarnych grup narodowościowych najchętniej odwiedzających Tajlandię. Oznacza to na przykład, że w większości hoteli, w których serwowane są dania tajskie, zwraca się uwagę na poziom pikantności potraw (dania serwowane są zazwyczaj w wersji mało pikantnej, ponieważ przeważająca liczba turystów nie jest przyzwyczajona do poziomu pikantności, jaką tolerują mieszkańcy Południowo – Wschodniej Azji). Ale menu jest także dostosowane pod względem kulturowym, co oznacza, że w restauracjach hotelowych nie podaje się na przykład smażonych insektów – przekąsek uznawanych przez Tajów za smakołyki, a przez większość Europejczyków czy Amerykanów za specjały nieco ekstremalne. Turyści, którzy nie boją się jednak spróbować smażonych w woku owadów, mogą udać się do centrum Pattayi i tam spróbować nietypowych, owadzich przekąsek, doprawionych jednym z tajskich sosów albo tajskim pieprzem. Do cenionych przez Tajów przysmaków należą między innymi świerszcze Jing Leed, chrząszcze Maeng Kee Noon (chętnie spożywane do piwa), robaki Non Mai, dżdżownice Non Pai czy też koniki polne Tak Ga Tan.

Blisko 60 000 ofert
najlepszych biur podróży
Ponad 35 000 opinii
naszych klientów o hotelach
Gwarancja ceny
u nas zawsze najlepsze ceny
Ponad 201 000 klientów
wyjechało z nami od 1998